Friday, January 25, 2013

Korea? Laser Tag?

Assalamualaikum semua orang

Berjumpa lagi kita di entry baru ini
Sebenarnya nak update pasal ni dah lama tau. Serius.
Tapi masa nak update tu banyak pulak halangan dan cabaran.
So tertangguh hingga ke hari ini.
And yes tonight i will membebel panjang lebar.
Nak update pasal apa ni? Title dah melambangkan rupa paras entry blog pink-lalala ni
KOREA??!! Mira nak pergi korea ke? :p (InsyaAllah satu hari nnt) LASER TAG !!!!????
Korang dah pernah main laser tag? Besssssssssssssssssssssssssstttttttttttttttt gila kan?
Kalau yang tak pernah lagi tu , you guys should or MUST try it!!!! Super fun and berpeluh.

Dengan siapa ye aku pergi main laser tag tu?
Haruslah dengan senyumssssss kesayangan saya!
SENYUM tu nama gang saya. Comel kan ada gang cam gangster plak. Mesti rasa menyampah kan? HAHAHAHAHA .......
Okay maaf ,marilah terus membaca..
At first kitorang plan untuk our big gath betul-betul.
Macam-macam tempat la menjadi pilihan untuk di gaduhkan. Sana sini sana sini nanti tak best la ramai orang la ala cam tak biasa pulak korang pun camni gak kan kan kan
Sooooooo we conclude nak try makan korean foods ,laser tag and karaoke!
Actually for me nak pergi mana-mana pun tak kisah ,nak lepak mamak haritu pun tak kisah asalkan bersama senyum hatiku sudah riang gembira seperti pelangi muahahahaha (overrrrrrrrrs)

Jommmmmmmmmmmmmm kita pergi jom jom jommm

Sampai je Mid Valley , terus stress sebab cari parking tak jumpa. Pusing dah doploh kali aku rasa. Ini serious.
Lepas tu buat keputusan keluar mid valley ,cari parking dekat gardens.
Yayyyyyyy dapat parking.
Jom teruskan misi!

Masuk je mid valley terus menuju ke DUBU DUBU !
Muahaha asal nama comels sangat ni
Ye Dubu dubu tu restoran makanan korea
Wuuuu wuuu wuuu aku kan pencinta korea so haruslah keterujaan tu maximum
Padahal masa mula-mula nak makan makanan melayuuuuuu sebab lapar sangat
Akhirnya ke dubu-dubu jua kami hihihi
Sampai kena tunggu jap sebab ramai kan so amik turn la.
Tunggu pun tak lama sangat.. baru borak kejap dah ada meja kosong ^^
Jappppp kalau nak tau lebih lanjut pasal DUBU DUBU ni marilah awak semua tengok kat website dia
DUBU DUBU <--- Click sini

Gambar tuan tanah pembuka ceritera :p

DUBU DUBUUUUUUUUUUUUUUU hihihii

Seeeee dia ajar camne nak makan bibimbappppp tapi kitorang tak makan pun hak hak

Harizzzzzz and Fakhruuuuul 

Emannnnnn and Emaraaaaaa

Heeeeeeee Ayu and Miraaaaaaaaaaaa

Ahaaa masa lunch dkt dubu dubu ni apes tak dapat join lagi but laser tag haruslah dia joinnnnnkan :p So masa makan pic apes non hadooooo wuwuwuuu :p

Masa tengah tunggu makanan sampai ,boleh tengok laki laki peluk bhahahhaha

Smileeeeeeeeeeee! Eh jap nampak tak air tu ,kalau pergi dubu dubu sila order air tu. Nama dia apa ntah hahahaha tak ingat la 

Eh chakkkkkkk kepala sesame sengetttt mama & papa ni hik hik hik :p

Yayyyyy makanan dah sampai ! Lets eattttttt omn omnom. This is Bulgogi Chicken Set ;)

Ngaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap

Lepas makan kenyang semua ,kami menuju ke Galactic Laser!!! Weeeeeeeeeeeeeeeee *nampak tak perempuan berbaju merah perasan gambarnya diambil?* :p

 Nak jadi duta kejap. Boleh? Lols

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaa ini adalah muka-muka selepas penat gembira bermain laser tag! Haaa nampak dua orang budak kecik tu ? Dorang penerus generasi ayu dengan fakhrul :p hahahahaha tak tak bdk2 ni suka pulak join dgn group kitorang. Yang baju oren tu ikut je aku mana pergi dalam tu. Dah la tgh perang tu ...... nasib kau comeeeel hihihi :p

Rentetan riang ria! hahahahaha

Okay masa untuk bergambar tamat. 
Nak cerita sikit pasal laser tag ni. heeeee
Korang boleh bukak link ni GALACTIC LASER

Price rates dia pun okay la .. Kalau nak merasa mencuba tu boleh la kan.. 
Masa kitorang pergi tu ada promotion for 2 missions adalah RM30
Biasanya 1 mission RM25 ,so kami adalah bertuah wahahaha alhamdulillah 
1 mission bersamaan 15 minit so kami dapat 30 minit! 
BUT 30 mins tu pun tak puas!!!! Serious rasa kejap gila sebab enjoy main kan 
Lepas kau bayar nanti dia suruh tunggu jap ikut turn kalau ramai lah kan.
Then dia akan bawak korang masuk tempat menunggu ,kat situ nanti dia explain la nak tembak camne , tembak gang sendiri nanti kena apa , kat mana kau kena tembak haa semua tu lah 
Lepas tu baru dia bawak korang pergi bilik untuk amik peralatan sume tuh 

Haaaa camni la bilik dia. Thanks Mr.Google

Dekat sikittt haaa camni la rupa dia hehehe 
Thanks Mr.Google 

Setiap orang akan dapat nama masa dalam perang tu
Aku dapat nama ACE! Weehooo acah acah Ace Ji Hyo kononnnnn :p
Then dia suruh kau masuk tempat perang tu , masa memula aku gelabah gila hahahaha taktau nak pergi mana  sebab tempat tu gelap kot 
Kau akan dapat gang and lawan dengan gang lagi satu haa camtu 
So pergi la main laser tag ni ramai2 dgn gang2 korang sebab nanti dapat main sesamaaaaa hehehe
So kau pun main la tembak sana sini hendap sana sini jerit sana sini 
Then perang tu tamat kau keluar nanti ada tayang la kau numb berapa dalam kumpulan kau. Sebab tu ada nama dekat setiap benda alah tu(taktau nama) :p

Soooooo apa lagiiiii ,plan la bersama rakan-rakan ,keluarga ke sape-sape je ajak main laser tag ni.
SUPER DUPER FUN!

Lepas main laser tag ,kitorang gerak The Mines utk karaoke pulak! (Acara wajib)
Lepas karaoke balikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Penaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat 
tapiiiiiiiiiiiiiiii
gembiraaaaaaaaaaaaaaaa
sebab 
dapat lepas rindu spend time dengan senyum :')

Whoaaaa panjang tak entry kali ni? hihihi ><

Till then lovelies 
Have a great weekend ya!

xo,Armira

NotaPink: Jiwa makin sensetif

4 comments:

shafiqahanuar said...

panjang2 -,- haha. mohon tulis lagi! :D

pink said...

@shafiqahanuar : hahahaha alright cousie! ;)

tenku butang said...

Hai.. done singgah n follow d sini.. sudi2 lea follow mine back yea.. =) tQ.. senyum selalu.. =)

http://tengkubutang.blogspot.com/

Angelika Fadhilla said...

miraaaaaaaaaaaaaaaaa! <3

best nya pergi hang out, tak ajak! merajuk ahhh, hihiww

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...