Wednesday, April 20, 2011

Sebak

Assalamualaikum semua .Hi korangggggggg*lambai tangan
Waaaaaaaaaaa lama tak update blog kesayangan nih.Tiup tiup habukkk mehh*Hiperbola gila
Semuanya angkara sifat kemalasan aku muahaha

Okay macam yang korang tahu now aku kerja kan ? So biasalah bila dah kerja ,penatlah itulah inilah.Macam2 alasan.
So bila ada kesempatan masa je aku update okay?Haha bajet aku kerja full time pulak.
Aku part time je hihihi.

Okay berkaitan dengan title hmmm.
Semalam aku tidur rumah nenek dengan mama .Abah takde sebab pergi kursus.wuwuwu imissyouuu abah !! :'(
And semalam pulak nenek ada sesi fisioterapi kat hosp.
Aku selaku cucu yang paling sopan eh paling baik hahaha :P menemani  nenek tersayang muah muah :*
Teman lah nenek buat senaman tangan ,ada kena genggam tanah liat tu..
Ermmm macam gimnasium la tempat dia.Comel tao !
Dekat situ tak ramai orang tapi aku dapat lihat macam macam yang buat hati aku sebak ..
Ada tu budak kecik lagi ,comel ,perempuan .Dia tak boleh jalan err aku tak sure tapi kaki dia lemah lah.Dia buat terapi guna yang kayuh2 tu .Bila aku pandang dia ,sebak hati perempuan aku sobs .Mama dia teman dia sepanjang masa .Aku boleh nampak ketabahan seorang ibu menjaga anak mcm tu and ketabahan budak tu nak berusaha buat terapi huhu .Aku nak cakap chaiyo2 kat budak tapi ttbe jadi segan >.<
So cakap kat nenek aku jelah .Chaiyo2 nenek ! teheee~
Nenek aku pon kuat semangat tao,umur dia dh 70plusplus but Alhamdulillah masih kuat dan comel ! :D

Ada juga orang tua ,lelaki perempuan semua buat senaman guna alatan kat situ .
Diorang nak kuatkan balik urat2 saraf tu kan kan?
Hurmm tak tahu lah asal aku rasa sebak …
Diorang masih kuat semangat menempuhi dugaan diorang ..
So kita ni yang Allah dah bagi sempurna tubuh badan dan kesihatan InsyaAllah .Bersyukurlah ! Alhamdulillah .

Doctor2 kat situ pon baik2 and peramah .Aku suka lah.
Diorang bagi semangat kat uncle ,auntie yang dah lemah and budak2 kecik jugak.huhu
Budak2 kecik lah sedih bila tgk .Diorang kene tahan sakit kan bila buat .Bila tgk ,tak sampai hati rasanya huhu :(

Bila tgk nenek dah boleh genggam tangan penuh2 ,aku senyum then cakap chaiyo2 kat nenek.
Nenek bisingg wahaha sebab tak abes2 korea .korea .korea kikiki :P
Aloloooo nenek ku yang tersayang lagi comel2 .
Miraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanngggg nenek sangat2 tao !

Gambar lamaaaaaaaa nihhh teheee :P

Nenek kena rajin buat senaman nnt boleh cepat sihat,Mira bawak jalan ! Heeee
Eh tak lupaaa atok ku yang lagi hemsemmmmmmmmmmm muehehe .
Atok pon jaga kesihatan tu ! ;)

Hurmm lepas habis terapi ,kitorang g makan nasi ayam daraaaa .nyummeh
Sedap lah jugak.Not bad .heeee
But perut gwa sakit weh .Gastrik dtg menyerang kembali wuwuwu .Ttbe je ,dah lama tak kena sobs
Macam mana nak kerja??? #alasan !

Okay now aku sangatlah pening dengan IPTA or IPTS ..
Seriously aku macam haaaaaaa ,oh yekeee, laaaaaaaaaaaaa ,macam tu rupanya,okay okay …. Ermmm #masalah-besar
Nak buat solat istikharah ehh boleh ke? Boleh boleh #kan?
Mana tao mimpi muka jodoh kaaaaaaaaaaa eh hahahaha #masalah-lagi-besar

Okaylah gwa penat nih
Waaaaaaaa = ='

Korang kalau singgah TBS ,boleh lah cari aku kat kedai cake haaaaaaaaaa cari jgn tak carikk #bajet-gilaaaa
Nnt aku belanja ticket bus ! HAHAHAHA
Kbai

Notapink:Kawan saya dari kecik baru dapat baby lah.Ttbe rasa macam bila nak kahwin ni? #istighfar

Rinduuu adik adik saya :') Bilaaaaaaaaaa mao buli kakak lagi??? sobs

Byeeeeeee korang
Take care
Xo,pink


6 comments:

Mra Mastura said...

comel jeh amek gmbr dgn nenek..smoga nenek michu sehat sepenuhnye..

cian nye kat adek2 tu jugak,dorg ad semangat,. >___< doakan ajela semua tuu..

nnti kakmra nak alek jb, amek michu dlu byr tiket bus ek? =P

pink said...

Kak Mra : Thanks akk ;)
kann kann cian diorg huhuu .Amin!

Haaaaaa ehh hahaha :P Kalau dah gaji apa salahnyaaaaaa :P

syuhadah azli :) said...

Miraa ! Hm , sabar eh . chaiyo chaiyo . jangan sedih2 . suruh nenek kuatkan semangat . yay ! btw , nenek belah mama eh ?
hope dia sihat cepat . AMINNNN ~

pink said...

syue : yeahh chaiyo2 :D Thankss dear :)
Yeapss nenek belah mama heee
Aminnnnnnnnnn! :)

Anonymous said...

solat istikarah bukan dalam memilih jodoh je..ia boleh dilakukan apabila kte dilema untk buat keputusan... dlm everythinglah...

Anonymous said...

solat istikarah bukan dalam memilih jodoh je..ia boleh dilakukan apabila kte dilema untk buat keputusan... dlm everythinglah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...