Tuesday, December 21, 2010

bertunang itu pilihan

Assalamualaikum semua !Sihat ? hihi hope semua sihat sihat ye :)
Lama jugak aku tak update ye ? ceh baru bape hari kot -.-'
Okay nak update about yang aku ikut konvoi  jiran aku bertunang hihi best best kat negeri Sembilan ,yeah konvoi dekat 10 buah kereta lah ceh aku ingat pacik tu bawak ikut jalan highway lekas dah tu die ikot jalan lama yang lalu hulu Langat tu siapa tahu ? :P Pehhh tak payahhh la wehh pening gilokss okay dah la aku jaga hantaran kek tunang orang tu ,nasib aku ikhlas jaga tu sebab cake takde masalah langsung muahaha angkat bakul sendiri Nampak ,kahkah :P
Pusing corner sana sini ,akhirnya sampai juga Alhamdulillah syukur ;)
Aku mmg perut dah laparr sangat haha tahu jea aku ni perutt monsterrr rawrr ngapp ngapp
Dahh satu masalah lagik ,kan kan aku bawak cake hantaran pastu kene pegang paha kan kan then aku pakai kasut tinggi yang ribbon2 tu mengadaa kann haa hamek siapa putera kachak mana yang nak tolong bukak ribbon tuh? T_T haha nasib adik kepada yang bertunang a.k.a kawan aku dari kicik tolong bhaha thanks wehh! :P malu aku hahaha  pastu mmg kene gelak and bahan -.-'

Masuk masuk wah ramai jugak ye hihi tunang ke kahwin? Haha then duduk dalam group anak anak dara kan kan haa mula la Tanya itu Tanya ini hihi
Lepas selesai semuaaa ,haa syukur syukrann kami dijemput makan huahua saat yang aku tunggu 
-.-' sangatlah tak malu haha
Sodapppp wehh masakan nogoriii nihh ,bhaha tambah dua kali hokeyhhh :D
Jangan membazir amalan syaitoooonnnnn! :)
Lepas makan ade makcik sorang ttbe tny
 ‘Mira dah habis spm kan?’
Aku pon jawab  lah sesopan yang boleh ‘haah makcik’ sambil tersenyum
Then makcik tu kate ‘haa lepas spm ade 2 choice mana kau nak?’
Terus aku cakap haa nak kahwin eh eh mana adaaa nak belajar la dulu sambil senyumm sipu’
Terus makcik tu offer  num hp anak die ,bhahaha tu dah pelee jgn caye cakap miraa neh hahaha :P
Agaknya orang dolu dolu lah kan lepas anak diorang spm mesti tanye cmtu kot ek?haha just my opinion okay ;)

Then relax and snap snap pic jap cuci mataaa japp bhaha
Then berangkatlah kami semua pulang haaaa mmg agaknya jodoh aku dengan cake kan?
Waktu balik hantaran dari pihak perempuan berupakan cake mmg tugas aku yang kene pegang -.-'
Tahu lah aku teliti and prihatin en en takyahh aaa aku ngantok wehh haha but aku kan pemalu nak bersuara then setuju lah sambil mengatakan takpe takpe bolehhh jeaaa :) hahaha -.-' kasihann bukan?

Dalam kereta terus cuba chill kan mata aku yang agak agak nak kuyuuu nih but takleh oh terus mamaaaaaaaaaaaa ,tolong yaaaa sobs ngantokk aa boleh boleh tak buat suara sayu isk tskk
Mama amek masa yang lama nak bagi jawapan dup dapp dup dappp degup jantung
Hmm meh meh tido la kauuu sambil hulur tangan ikhlasss
Yeahhh eh eh thanksss sooooo muchioss I loveee you sooo much mamaaa and siyes aku teros terlelapp :P yelaa malam semalam tidur lambatt lagikk haish :P
Sedar sedar je ehh dah sampai ,hihi syukur kami semua selamat sampai :D

Haa sambung cerita malam malam pulak ,act hari tu my nenek’s birthday!
Yeayy aku cakap dengan mama nak beli cake then mama agree with my plan .
Turun jea kereta terus seludup masuk salam and bagi cake cehh nenek malu malu aaaa hihi biasalah keturunan macam cucu diee bhahaha -.-'
Then aku g pasang lilin semua terus nyanyi sorang2 tok nenek haha cool tak? Aku sayaaaaaaanggg nenek aku aa hihi and nenek pon tiuppp pastu satu lilin aku tlg tiop nak jugekkk kan cucunya
Potong cake and makannnn makann la

Muka nenek bengang cucu pakse snap haha :)

Happy Birthday nenek !
Semoga dipanjangkan umur dan sihat selalu tao!
Miraaa sayang nenek sangat sangat !
I lovee you nenek ,muahx! Xoxo


Okay la sampai situ je alkisah 18 Dec aku ;)
Nnt aku update lagik ye ,bye bye
Take care alwaysss

Xo,pink



15 comments:

nub said...

haa apa lagi..bley aa kira2 bajet suma mau tunang..bhahahaha

pink said...

hahaha jangann mana bolehh belajarr lagi :P

Heidi Shafiq said...

happy birthday nenek.. :)

EmanCloud said...

tunang? hehe i loike tunang. weet2.

Mra Mastura said...

* mode ; tengok account bank nak tunang.. hehe

^___^

Enna Banana said...

tetiba enna pun rasa cam nak tunang, huaaaaa

pink said...

Heidi Shafiq : haha nenek cakap time kasehhh :D

pink said...

Eman : hahah tunang la kauuu cepat2 :P

pink said...

Mra : auwww tunang jmput aoo ;) hihi

pink said...

sys enna : haaaaaaaaaa kantoiii :P hahaha

rieyana ynn said...

epy birthday nenek pink..moga panjang umo ya..dan appy selalu..;d

Saybee said...

suke buat tajokk gempakk ==' HHA

eh ehhh , happy besday nenek :)

pink said...

Rieyana : hahaha nenek ckp temaa kasehh cu ;) hihi

Seybahh : hahaha wekks :P
nenek ckp hadiahh takde ? :P hihi thanks dear! :)

Saybee said...

nenek nak hadiah ? mintak aa cucu die nieh :P HHA

adah zaini said...

x de gmbr time tunang 2 ke???

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...