Friday, December 31, 2010

ALKISAH 2010

Assalamualaikum semua and Hello hello 
Okay aku buat entry nih dgn mood yang bersemangat and berkobar-kobar hihi

Pejam celik bukak mata tutup mata dah nak habis tahun ni kan ? :) *senyum ikhlas
2010 mungkin macam macam kenangan yang perolehi and membuatkan aku lebih tabah untuk hidup di dunia yang fana ini :') wah wah ayat aku isk isk

Mungkin entry ini sedikit sensetif sebab aku akan mengimbau kenangan yang aku tersemat dalam kenangan 2010 . So aku ingin meminta maaf jika ada sesiapa yang terasa dengan kata kata aku dekat blog okay . Aku bukan lah manusia yang sempurna . Ececececehh eh ape ni chill aa Miraa wahahaha * sengihh

2010 adalah tahun yang terakhir aku bergelar pelajar sekolah dan semuanya last la ,jadi pengawas last ,bising kat class pon last ishh makan kat kantin pon last ,sukan ,jamuan ,camping ,hari kantin ahhhh semua la last . Kenangan tu wehh kenangan ! Yeapss aku mengaku aku seorang yang sentimental sikit ^_^ wahaha but not too jiwang la cehcehhh eh betol kan ? :P HAHAHA 

Apa erti kawan ? Alkisahnyaaaa

Form 5 ? HAHA mmg kekal la 5 SCIENCE 2 kan and akan kekal dalam kotak memori hati ku ini buat selamanyaaaaaa :') 5SCINCE2 palingg over nak buat semua benda hahaha :P ececehhh kita kan mmg over hoyy hoyy ngaku lah hahaha :P
Okay banyak betol budak2 class bagi kenangan kat aku tahun ni ,maybe pada awak tahun semua still tak bole ngamm lagi kot ? Kan kan korang ? :) And star kitorang kemas class aku rasa time masing masing dah tunjuk perangai sebenar and yeahhh bole ngam and lama lama wahhh mmg ngam melakat terus dah ! HAHAHA ^_^ Aku sayang sangat kat korang wehh ,sungguh ! :') Class yang riuh and tak pernah senyap eh ohh haa ade ade time nak dekat dekat SPM mmg semua tekun study kan kan ? hik3 aku ingat lagi hmm ttbe rinduuu pulak kat korang ,wehh bila nak gath ? :) Tahun 2010 jugak aku dapat ramai kawan baru haha tak tahu lah asal kan kenal through internet ,jumpa semua kan :) Biasalah budak sekolah kan so mmg kene cari ramai kawan untuk tukar tukar soalan bila exam ! yeay korang boleh praktikkan ini okay? :) hihi 

5SCINCE2 FOREVER IN MY HEART ,auwww terharu tak korang ? :P haha

 Hrmm cakap pasal kawan yeahh today aku akan cerita ttg aku and seorang yang pernah bergelar kawan baik aku pada suatu masa dulu .Sebab satu perkara je ? Pehh perang meletus sumpahh aku rasa marah and okay fine sukahati kau nak buat apa and aku ramai kawan lagi ! Serious ini yang ada dalam hati aku that time -.-'
And lama lma kita mmg tak bertegur ,jalan pon tak seiring and kalau boleh mmg nak mengelak dari bertemu .Kawan kawan sekeliling pon asyik sindir semua sampai family aku dapat tahu kan hmm entah lah act sampai sekarang aku tertanya punca ape eh sebenarnya yang buat kita macam ni? Seingat aku last kita keluar berdua ,mesra berdua and still bergelar BFF waktu kite tuition dekat MARTIN tu and lunch dekat Papa John kan ? Hmmm cakap sikit siapa yang tak rindu ? Sungguh aku rindu kenangan aku dgn kau ,kerja  gila aku buat dgn kau and semua lah! But maybe dah tertulis hubungan kawan baik kita sampai situ je wallahualam .Aku pon sampai sanggup tukar jadual tuition semua sebab nak mengelak kita bertembung pehh gila dasyat kan kan ?! Hahaha aku tak sangka aku sanggup buat macam tu semua .Ya Allah serious aku rasa diri aku jahat kat situ .Hmm ramai yang bagi support cakap teruskan sbb nak ubah perangai kau semua and yeah aku teruskan and until now kita still tak pernah berdua kan ? Kala ade pon dengan kawan ramai2 semua yeah maybe aku ade perasan perangai kau dah berubah la wahai kawan :) keep it up okay! Aku dah lupakan dendam kita and aku taklah berdendam sangat pon maybe just aku geram je kot wahaha okay stop merepek .Now ,aku nak minta maaf kat kau atas segalanya okay .Kita dah nak masuk 18 pon dah kan eh bday aku lambat lagik :P hahaha So aku rasa kita kena berubah menjadi matang and pandai berfikir ! :) Kau tetap kawan aku selamaya wahai kawan :') Sungguh !

Lalalala~

And MC QUEEN hadir dalam hidup :') Sumpah weh kita berempat maca sekepala and pengalaman kita sama cuma yusra je lain wahahahaha tettt toott tak pasal je kang :P
Aku sayangggg korang wehh ,korang selalu bagi semangat kat aku and tak pernah biar aku rasa keseorangan and tersisih so aku rasa wahhh aku dihargai hmm terharu aa wehh tskk tskk sobs isk HAHAHAHA :p
Semua benda kita nak masuk bermpat kan ,mengadaaaa haha asyik kalah je and last time treasure hunt yeah kita menang jugak! YEAHHH syukur alhamdulillah . Aku takkan dapat lupakan kita menari makhluk tuhan paling sexayyyy dengan korang kat ats pentas dewan sekolah sambil diperhati oleh bebudak lain SUMPAH tu tak akan aku lupaa ! Shoooooo shuwetttt :'( Nak nangesss aaa *amek tisu cepat 
Kita kawan baik selamanya kan ? :') LOVE MC QUEEN FOREVER and BFF

Korang kenal siapa aku kan :D

To Aziroh and Nurul Amira ,both of you are my bff, korang berduaaa tak pernah putus putus bagi aku semangat and hobi kita pon same kan hihi . Asl gossip jea texting and macam macam lagik .Korang berdua sangat baikkkk dekat aku serious lah . Asl aku ade prob jea korang bagi kata kata semangat.And korangg berdua pernah sleepover dekat rumah aku kan hihi bila fikir lawak jugak :P haha Aku rasa lah kita tak pernah bergaduh kan ? Contoh kalau rasa lain je cepat cepat tanya kau marah aku or say sorry cepat2 kan :') Kita tak pernah saling ego itu yang buat hubungan kita terus utuh dan terbina selamanya ,Aminn :') SAYANG KORANG SANGAT SANGAT!

My darlaaa Azirohh ;)

My babe Nurul Amira ^_^

Hafeez ,Wan,Hariz Koranggg abg yang terhebat wehh !Sungguh ! Maybe ramai yang cakap lelaki and perempuan tak boleh berkawan baik kan ? Aku bangkang ! Masing masing ade pendapat sendiri kan ? :') betul tak? Korang pon banyak bagi aku support and kalau aku boringgg aku text mesti reply punya hihi . Korang pon suka belanja aku kan kan :P haha Kalau aku nak tanya pasal lelaki je mesti cepat je aku tanya diorang nih haha dah macam kaunter pertanyaan ngeh ngehehe :P Kalau keluar berdua dengan diorang orang tanya bf ke ? Laju je aku jawab eh gila ke dah macam abg aku dah :P weeee~ Korang abg aku forever lah sayangg korang bebeh . 

Apes and wan ;)

 Apes and Hariz 

Tamat dah kisah kawan ~ 

Bermula alkisah Rasa cinta kasih sayang yang pernah hadir dalam hidup aku*bhahaha jiwang gila !

Yeahh seorang lelaki yang pernah hadir dalam hidup aku selama 2 tahun wahh lama nye :P
Awak ,nyett ,syg ,pacik ,atok haha biasa aa tuu panggilan panggilan gedikk enn *kenangannnn :)
Banyak kenangan yang tercipta antara aku dan dia ,manis ,pahit ,masam ,gedik ,poyo ,mengada semua lah ! Heleh macam korang tak pernah bercinta pulak kan ? Biasala tu normal bagi pasangan bercinta kan ? -.-'
Pelbagai barangan ditukar tukar yeah kenangan ouh lalala~
Tempat favourite dating semua ,ticket wayang siap simpan semua wah wah aku mmg macam nih eh sila faham hahah :P *sekarang aku dah berani jejak tempat tempat kenangan haha gedik gila baru baru break sampai taknak pegi situ haha kononnnnyeee :P
Rasa jealous yang menggunung haha sometimes taknak ngaku sebab ego lah katakan so lama lama hilang lah kan ^_^ 
Raya ,bawa datang rumah kenal mama ,abah ,nenek semua .Ho-yeah sangat fofular namanya suatu ketika dahulu :)
Kawan kawan baik semua dah kenal and start mahu bermesra :) HAHAHAAAAA :p
Aku rasa bahagia oh dunia ku *eeee geli geli ayat 
JENGG JENGGG JENGGG ~
And sampai suatu saat ,ade something berlaku and sungguh waktu tu dunia aku sunyi sangat ,rasa tak dihargai semua kan kan :)
Aku mengalah and teetttt tottt*faham faham la :P
But kitorang still kawan baik and still share cerita semua .Cool tak kami? Whaha try aa buat macam tu dengan ex-boyfie .Boleh ? Haaa :P
Emm now ,dah lama dah tak contact hihi takpe lah maybe beliau pon dah bahagia dengan hidup die kan .Aku sentiasa mendoakan ^_^
And to be honest sometimes i miss our memory ,'buddy' :)
Alaaa kira aku normal la kan rindu kenangan ? Betol tak ? Hihi :P
Hmm kalau awak baca ,cuba baca dengan fikiran positive eh ? :)

Lalalala~ dushh dushh :P hahaha -.-' hanya tinggal kenangan :)


Tamat pula kisah diatas .jeng jeng jeng ~

Keluarga sentiasa disisi kita :')

Tahun 2010 penuh dengan dugaan dalam keluarga aku
Kegembiraan teramat ,kesedihan mengundang ,dan pelbagai lagi :')
Aku dan ahli keluarga yang lain menempuh dengan kekuatan di antara kami sendiri :')
Itulah kuasa ikatan keluarga kan kan ? :)
Kehadiran dan kehilangan yang terasa tahun 2010.
Tarikh 29June2010 :'(
Saat Cik Zah meninggalkan dunia buat selamanya ,hmm hanya Allah yang tahu macam mana perasaan aku masa tu .Serious down gila :'( 
Cik Zah ,seorang makcik yang low profile and suka nasihat, bagi semangat kat aku .Sumpah aku rindu dia buat macam tu dekat aku :'(
Sometimes aku nangis ttbe kalau nampak nampak kenangan kitorang .
Aku rapat dengan cik zah since aku lahir lagi .Dibesarkan dekat rumah nenek yang penuh dengan pakcik ,makcik mungkin membuatkan aku rapat gilaaaaa dengan diorang T.T
Dalam kereta otw pergi rumah cik zah ,mama dapat call Ya Allah serious aku ingat lagi detik2 mase tu ,aku diamm tutup mulut nangis then sampai terus aku naik rumah cik zah mmg aku dah macam org takde pedoman astagfirullahalazim . Sampai dalam rumah ,aku tgk atuk duduk ,nenek solat ,adik terus peluk aku :'( 
Hrmmm cik zah ,ya rindu cik zah :'( sungguh rindu sangat sangat takde sape nak dgr ya punya cerita cerita blur dah :'( 
Amik mase berapa bulan jugak aku nak kuat ,yes aku ada ramai org kat sisi yang bagi support tak putus2 . Aku kuat sebab Adik iaitu anak kepada arwah cik zah :')
Aku masih ingat janji aku dekat arwah cik zah :') 
Cik Zah ,ya rindu sangat .Semua orang rindu ,semua orang mendoakan kesejahteraan cik zah :'( Astagfirullahalazim .AL-FATIHAH buat arwah CIK ZAH.
Mungkin aku tak patut berperangai macam tu ,tak baik kan ? :)
Hmm yeah life must go on and now aku kuat and semakin kuat !
Chaiyo3!
Now ,family kitorang pon makin hidup senang :) Ye Alhamdulillah semua kehendak rezeki yang mencurah dari Allah SWT :) Syukur .
Tahun ni pon tahun penting buat aku ,eyqa ,ajim and dilaa . Semua cuzzy aku yang amik exam penting and diorang dah pon dapat result gempak okayyy .Congratss Dilaaa and Ajim .Korang buat aku and eyqa cuakkss saje tunggu result kitorang bulan 3 nih T.T 
Hrmm ,happy sangat bila keluarga disisi ,tgk adik2 sepupu main ,gaduh ,nanges ,bila sepakat tgk bola sampai tgh malam and banyak lagi :')
Keluarga paling penting dalam hidup ! Aku sayaaaaaaaaaaanggg sangat keluarga aku ! xoxo

He's mine ! ^_^

Budak budak penuh karenah :)

Haha suka pic ni ,nchek yang edit ;)

Kenangan Achu ,arwah Cik Zah ,aku ,adik and Cik Adi :')

Itulah alkisah aku dalam tahun 2010 ,mugkin tak semua aku cerita dekat blog ye la tak kan aku nak cerita semua kan mmg tak habis aa :P haha
Serba sedikit yang boleh aku share and siapa siapa yang baca hope baca dengan berfikiran positive ye ? :)
Aku dah taknak gaduh dengan siapa siapa sebab tu adelah salah satu azam 2011 aku ! weeee~ 

Esok dah 2011 ,tahun baru ,dunia baru ,azam baru ,kereta baru eh eh HAHAHA :P ,cinta baru ? haha not ready yet :P kan AYU ? :) 
Macam macam boleh terjadi dalam tahun 2011 pulak kan so kita tunggu Alkisah 2011 hujung tahun depan pulak bhahaha kau fikir kau siapa mira ? :P hahaha 

Azam 2011 aku ape ehh ? Hmm tunggu lah next entry :) Panjang dah aku rasa entry kali nih bhahaha .Luah perasaan nampak? :P Hahaha ikhlas tulus dari lubuk sanubari .Kalau kita fake ,ape yang kita dapat kan ? :) So mmg pegangan hidup untuk aku jadi diri sendiri :) Chaiyo chaiyo Miraaa !
Okay peeps ,siapa yang baca entry ni sampai habis thanks aku ucapkan hihi ^_^

Kan nak masuk tahun baru ,so semangat semangat korangg! Jangan down down dah . Cheer up and buat azam baru okay ! weeee~
Tutup buku lama and bukak bukak buku baru :)

Take care always deariee

Ikhlas ,Armira 
xo,pink


HAPPY NEW YEAR 2011 !

 Alhamdulillah. Thank you 2010. I'm ever thankful+grateful for how colourful it was. Went thru rain and shine. Thank you Allah swt.And thus here I say, Welcome 2011. :) may we all be blessed. Amin. 

6 comments:

Mr H said...

happy new year..

Saybee said...

Happy New Year syss ! :)

enyheartsdiamond said...

hensem la kawan dye nama apes tu.. tehee :))

selama tahun baru :)

ayu said...

sob sobbs :')
syabas mira. love this entry.
happy new year :)

pink said...

MR.H : thnkssyou too :)

ADEK :youu too dear ^_^

SYS ENY : heee handsome kah? hik3 ramai dahh puji dia -.-' u too sys !

AYU : sobss ,haha thanks dear !
u too ya ^_^

eykameow said...

wahh, macam happy je 2010 dia kan. btw happy newyear too!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...