Wednesday, February 20, 2013

Pos laju dan Sabun susu beras


Assalamualaikum and hellloooooooooo semua ,bertemu lagi kita di dalam entry saya yang tak seberapa ini
Okay since today dah start dengan ‘saya’ marilah kita sopan seketika lols
Entry saya today berkisarkan tentang pengalaman pertama saya dengan pos laju
Wkwkwkwk takdelah pertama sangat
Eceh before ni pernah je guna pos laju tapi tak amik tahu sangat dan sebenarnya pos laju ni satu unit yang amat penting kepada kita manusia sekalian
Ye saya tidak dibayar untuk entry ini
Muahahahaha

Saya skg mula jinak merpati untuk belajar jual barang through online
Tengah bertatih la ni. Terkedek sikit  kalau jatuh tolong saya eh? :)

So mari kita mula dengan kawan sekitar kita
Saya mulakan dengan sahabat-sahabat baik saya
Lepas promote itu ini
Alhamdulillah dorang support saya sepenuhnya *terharu*
Tapi ada jugak yang kena paksa beli dkt saya :p

Okay back to topic
Pos Laju ?
Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mesti semua ingat apedehal nak pos weh
Wehhh skg zaman apa la
Memang la aku pun fikir macam tu
Kan skg kononnya jadi trend online shopping ni?
Soooooo dia guna Pos laju la untuk hantar barang der
Its like back to basic kan?
Macam dulu-dulu pos sana sini
Ke aku je rasa mcm tu?
Jap act banyak je syarikat penghantaran ni kan such as pos Malaysia , FedEx ,SkyNet aannnd many more
Tapi skg saya nak cerita pasal pos laju je
Dulu hantar barang kat orang balut dengan kertas minyak pastu tulis alamat then hantar kan kan taktau pun dorang ada provide courier bag
Yessssssss I just knw it *clap clap*
Apa lagi terus google la how la nak dapatkan courier bag ni dkt pej pos
Oooooo baru saya tau rupanya if kita nak dapat courier bag ni ,we need to buka account with pos laju means kena letak deposit kot , really not sure about this
If korang nak guna ni try minta dekat akk abg yang kt counter tu mesti dia cakap macam yang aku cakap ni, setakat nak bagi 1 2 tu boleh la kot.?
Selalunya yang ada acc utk plastic pos laju ni ,syarikat or yang mmg bisness besar kot

Annnnddd since plastic bag ni jadi rebutan *seriousweh*
Pos laju ada buat prepaid pos laju
Dia ada 2 size for plastic S and L
S tu standard la RM6.00 and L tu RM9.00
In my opinion ,better guna mcm ni kot sebab harga plastic ni sekali dengan postage means in korang dah bayar RM6.00 tu kira itu je la.
But it all depends on what we want hantar la kan.
Tak silap aku dorang ada box jugak and banyak size
So petang tadi aku try guna prabayar pos laju ni utk hantar barang dkt my aunty and friends
Best pulak aku rasa hahahahaha yessssss mira is being mira, so jakun
Pastu aku bwk balik sikit borang kiriman pos laju ,so lepas ni senang sikit tulis siap2 then sampai amik numb terus hantar! Chaiyoooooo mira!
So siapa yang dah senior dlm guna pos laju ke plastic bag semua boleh la ajar saya ngeeeee








Haaaaa gambar diatas semua adalah contoh-contoh prepaid post ni. Sumber gambar : www.poslaju.com.my
Korang boleh click terus kat website kalau nak tau banyak lagi heeeeeee
So poslaju ,sila beri saya prepaid envelope ni bebanyak and freeeeeeeeeeeeee ^^ ,banyak dah explain ni hoiii

 Eh jap eh 

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hihihihi
Kan kite tengah bertatih sikit so saya jual ini la kawan-kawan
SABUN SUSU BERAS COLLAGEN :)

Muahahahaha actually aku saje je beli sebab dgr sana sini kan
So try pakai pastu alhamdulillah sangat okay ,sesuai and BESTTTTTTT ! pastu gossip dkt mmbe-mmbe rapat paksa dorang beli :p then timbul idea dah beli bebanyak ni apa kata jual dkt blog ,kan?
Sooooo aku jual sikit-sikit je ,kalau nak beli boleh la beli dkt kite yeeeee ;)

1box :RM5
3box :RM13

*harga tak termasuk postage*

Kalau nak beli banyak or dozen ke boleh email aku kat nor_armira@yahoo.com, tak pun leave je comment kt entry ni :) or send message kt fb aku ARMIRA AMIN
Penghantaran guna pos laju semenanjung ,sabah dan serawak.
Kalau nak amik jumpa kat mana2 pun boleh area KL/SELANGOR je la :3

Sabun Kecantikan ni untuk mencerahkan kulit wajah/badan. Perempuan lelaki semua boleh guna sabun ni.
100% ORIGINAL dari susu beras dengan haruman semula jadi.!


Produk kecantikan dari alam semulajadi
> menggebukan dan mencerahkan kulit
> menghilangkan bintik-bintik hitam

> menghaluskan kulit
> parut akan pudar / hilang


Hikhikkk okay tu je nak share dengan korang today 
Marilah beli sabun susu beras ,marilahhhhhhh ~ lols

Take care lovelies! 
xo,pink

NotaPink: JOM BELI SABUN SUSU BERAS!!!!!! muahahahahaha :p

15 comments:

Ali Jasni said...

ali tak reti oh nk pos2 barang ni. noob giler

pink said...

@Ali : haha takpe boleh belajar kt blog2 skg. ALIIIIIIII BELI LA SABUNNNNNNNNNNNNNN hahahahha :p

hfzh shfl said...

eh, berminat nak beli la...
1box tu ade brape ye?

pink said...

@hfzh shfl : heee boleh2 , 1box means ada satu la. Kalau nak beli sedozen pun boleh :)

20darham..... said...

http://maripecahkanruyung.blogspot.com

StarPrincess said...

As salam....waaahhhh, sabun beras,... saya pun guna, tp yang biasa-biasa jer... ^_^ guna tradisional lg best kan2x...

Jom kita
Doa Pagi & Petang - Zikir BISMIKALLAH



^_^

Tinta Lana said...

Salam.

Same goes to me, saya tak reti nak pos2 barang,hahaha.

Pos surat2 boleh lagi.

hfzh shfl said...

oh..hehe...ingt box 2 besar...ok2...nnty sy add kt fb...

pink said...

@Star Princess : Heeee yess betul kdg2 tradisional ni best! ;)

pink said...

@Tinta Lana : Takpeee .. sama la memula kite pun tktau jgk hihi

pink said...

@hfzh shfl : Aiteeeeeeee awk :)

Ali Jasni said...

ali dah ade sabun kat umah.hahaha

Haliza Hasbin said...

akak. sabun tu kalau 1 dozen berapa?

pink said...

Hi dek, pm akk kt fb can? Fb : Armira Amin :)

Noor Thuwaibah said...

kalau takda akaun tapi nak guna gak plastik prepaid tu bole tak?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...