Friday, April 1, 2011

Ice Ice Babyyyy

Assalamualaikum and Hi korang! :D


Okay actually macam dah lambat aku nak post entry ni mehehe.
Semuanya atas kemalasan aku yang sedang hebat melanda diriku ini.


Okay pada Selasa yang lepas,aku bersama teman teman segirangku membuat satu idea untuk ke tempat-banyak-lampu-warna-warni haaaaaaaaaaa ce ce tekaaaaaaa mana mana? :P
Selepas berbincang dan membuat keputusan akhirnya kami hanya ke Sunway Pyramid.
Beramai-ramai menuju ke destinasi.Tidak lama kemudian,kami sampai jua dan mula mencari parking oh iye sangat senang dan eh dah sampai teheeee 
Mulakan langkah dengan mulut yang tidak boleh berhenti mengeluarkan idea yang mencurah 
Menaiki lif yang dua kali turun naik disebabkan kelekaan dan kecuaian kami membuatkan kami akan lebih peka selepas ini.
Ye semuanya sebab ...................................




Ye ia yang membuatkan kami leka dan mata hanya tertumpu ke arah ia! Humph! 
Selepas memalukan diri didalam lif kami keluar dan menuju ke kaunter tiket.
Ya selepas melunaskan bayaran.Hati kami sungguh melonjak kegembiraan kerana mendapat sarung-tangan yang sangat comel!*pengsan* Biarlah orang nak kata kami oh saya sorang jakun?Hmm katalah.Katakan lah!#emosi lebih :p
Selepas itu jakun lagi dengan kebolehan dan kemodenan mengukur kaki untuk mendapat kan ukur kaki untuk kasut bermain dengan ice ice oh yeah = ='


Kami bertungkus memakai kasut dan membuatkan diri kami berasa begitu berharga eh selesa lah.
Membeli token nak simpan barang kat locker pon mengambil masa berjam jam lamanya.
Kepochi sana sini snap sana sini dan sampai jua masa kami memulakan perjalanan kami!Yeyeaahhhhh~


Saat kasut aku mencecah lantai ice yang sejuk beku itu.
Diriku berasa ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh gwaaaaaaaaaaaaaaaa cuakkk la derrrrrrrrrrrrrrrrr
Tanam dalam hati cool cool chill chill lahhhhhhhhhhhhhhhhhh kalau orang boleh kita pon boleh
Cuba ,cuba dan cuba sambil memegang tepi tepi beratur sebab ramai yang bukan amatur
Ye saya tidak jatuh pon pada hari tersebut*bangga gila sambil perli orang-orang tu :p Hahaha niat dihati hanya bergurau 


Keluar masuk dan jam berdetik-detik 
Akhirnya halwa telingaku mendengar suara-besar yang membuatkan semua peluncur-tidak-amatur keluar sambil tersengih.
Oh rupanya dia ingin melicinkan or meratakan or whatever la.Jadual dia mmg macam tu.
So kami yang masih dalam kepingaan hanya menurut saja dan mula memenuhi ruang sudut.
Satu lagi perbincangan diadakan dan kami mula menanggalkan kasut dan bergerak.
Memulangkan kembali kasut-kurang-comel.
Kami memulakan langkah untuk mengisi ruang perut yang sudah mengeluarkan kriukk kriukk.


Kami keluar dengan berjalan penuh DIVA menuju ke Bangunan merah-merah-putih-ayam-goreng.
Hik hik dengan perasaan gedik kami beratur dan mula membuat pesanan.
Okay kami menghabiskan masa-yang-sangat-manis-disitu-bersama-sama oh lalalaaaaaaaaaaaaaaa
Gelak-tawa-bersama alalalaaaaaaaaaaa comel masaa tu hahahaha >.<


Gambar mempunyai pelbagai bahasa untuk kita fahami..
Marilah sama-sama kita mentafsirkan gambar yang saya paparkan.

Cuba perhatikan apa yang lain di mata sahabat saya itu? Mueheheh :P

Disini lah kami menyimpan harta harta kami oh mereka sangat teruja sampai segan nak pandang camera.

Oh mereka berdua ini lagi lagi dan lagi teruja untuk mencuba benda baru.

Peace untuk kamu semua.Eh yang berbaju hitam itu peningkah? :p

Masih membetulkan tali kasut dan mengemas beg dan juga pose sendirian dengan syioknya.

Okay masing dengan hati yang sudah tidak terurus lagi diekspresi oleh wajah muka masing-masing.

Oh gambar ini sila focus pada gadis di belakang sebab dia terror pada hari tu tak jatuh dan jejaka di hadapan itu pon jatuh :P

Oh ini mulakan langkah untuk mengisi peti perut saat paling sukasukaaaaaaaa.

Cuba cari mana saya? Mereka macho ? 

Oh seorang bersuara mengatakan Diva ada disana! Lihat! Dengan perasaan membuak kami menoleh dan .....

Alahai betapa divanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa awok tu sampai tidak tersalam peminatnya.Yang belakang tidak minat pon hanya ingin menumpang populariti.

Dannnn peminat itu berasa keciwaaaa hinggakan ...

Mogok semasa dalam perjalanan balik .Alangkah punah berkecai harapan mereka.

Selepas itu kami menuju ke The Mines.
Hanya sedikit yang ingin saya sampaikan
Pelbagai perasaan berlaku disitu sampai ada yang merajuk ! Hahaha :P
Dan peristiwa yang berlaku dengan pantas dan apa yang boleh saya katakan
Saya kempunan nak naik bot dekat The Mines hari tu walaupon pernah naik banyak kali sebelum ni
 >.<

Detik menganjak ke angka 11 tak silap daku.
Sampai ke rumah.Hujan mula tik tok tik tik.

Tamatlah kisah kami pada hari itu.
Senyum :)

Okaybyetakecare

xo,pink

8 comments:

adikiadikon said...

amoii amoii, enjoy benarr :))

Queen M said...

syok nye koranggg..hehehe..eh btw hows ur result my dear? :))

pink said...

Adiki : muehehe mesti lah.alaaa tk lme lagi korgg plakk :P

pink said...

Kak Mira : hehe syiokk! result?? hee nnt mira gtao kat ym ehh :)

Queen M said...

okies syg! eh btw akk jrg on9 ym..xpe..demi adek,akk on :))

*rindu!

ayu said...

hebat.

ee best nya awak g main tu. HAHAHA
gila gediksss.

syabas lah karangan anda terbaik. sampai sempot den baco ! haha

pink said...

Kak Mira : huhu sangat2 renduuuuuuuu! :D

pink said...

Ayu : hahaha macm kau takde lak :P hahaha sempot2 mcm aku ckp la en? :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...