Friday, April 8, 2011

Diari dekat rumah kedua

Assalamualaikum semua and Hi ! Korang semua sihat? Yela skg kan musim semua tak sihat and macam-macam .Oleh itu ,kita semua mesti selalu or rajin menjaga kesihatan dan kebrsihan diri.*Iklan tak berbayar

Okay kira seminggu ini ,saya tidak kemana-mana.Hanya bertapa dan mencari ketenangan dirumah kedua saya.Rumah kedua bermaksud rumah nenek saya lah :P
Okay stop kenapa guna 'saya' bagai? Mengadaaaa :P

Di rumah kedua ,saya mungkin terlebih sedikit rajin.Iyalah mestilah tolong nenek kan.Biarkan saya bangga sedikit ye.Bukan berlagak = ='
Dahhhhhhhh aku kenapa ni? Hoii bangun bukak minda and mata semua.
Okay aku update blog today sbb nak cerita sedih :(

Dekat rumah kedua ,ada baby Aqmal.Dia comel ! Nakal !Suka kacau kakak dia .
Semalam semasa saya sedang syiok melayari internet.Tiba-tiba dia merengek dan terus,terus,terus menangis.Hiperbola okay terus terus dan terus.
Saya jadi pelik .Kenapa? Apa yang terjadi?
Cik Dah menerangkan kepada ku.Oh aku faham rupanya.Biasalah aku belum menjadi seorang ibu.Eh tiba-tiba*pengsan*

Aqmal sakit ye? Tahu sebab apa dia nangis terus ,terus dan terus?
Sebab dia nak 'uuukk ukkkk'.Faham?
Actually budak kecik tu demam and maybe dah berapa hari dia tak 'uukk uukk'.So bila sampai masa mungkin jadi pejal dan susah bagi bayi berumur satu tahun lebih.
Mula mula memang la masa dia menangis and hug her mummy.Aku gelak and sakat dia.Tapi bila dah lebih 15minit nangis.Aku jadi hiba and terus ajar cara 'uukk uukk'.
Aku siap buat bunyi lagik okay.Bunyi dia macam tuh la 'uuuukk uuukkk'.
But Aqmal still menangis.Sedih kakak tgk tahu.Tak sampai hati.
Aqmal menjerit semua and his parents pergi farmasi pergi beli ubat.
Aku ofcourse la teruja tengok ubat tu.Oh kena masukkan dekat bumm bumm dia.
Sakit lagilah kot.Aqmal nangis lagi.Oh hatiku hiba :(
Be strong baby!

Selepas setengah or dekat satu jam lebih.
Aku lihat Aqmal sudah diam dan mula reda serta tenang.Alhamdulillah.Selepas mencuci 'uukkk uukk' beliau.Aku kembali melayari laman sesewang.
Tiba - tiba budak kecik tu terkedek-kedek datang.
Kembali mengacau kakak yang sedang syiok dan leka.
Tahu apa dia buat? Dia amik mouse kakak then buat buat comel supaya kita geram 'Elo alooo?'
Cair betul hati kakak.

*Siapa siapa ada pengalaman yang sama.Jom kongsi or bagi tips supaya kita boleh bersama-sama membantu baby baby ! Hihi


Kakak dengan Baby Aqmal. #Asal muka aku macam = ='

Abaikan muka-bajet-sepet kat sebelah Aqmal tu.Tembammm kan pipi dia?

Bibik dengan anak jagaannya. Bibik curi tulang ye main webcam ha? = ='

THE END 

BYE
xo,pink

7 comments:

MaErA kZz said...

hai . . akmal tu, adk kmu>>> comel weyh . . tp adk Maera lg comel mcm kakak dia . . haha . . gurau je . . btw,umur dia brpe eh?

CinoiLavigne said...

Owh haha i used to that situation sbb anak buah sudaha da 7org. MMg baby slalu mcm tu. KEshiannn. Esp time poo poo dia keras.

pink said...

Maera : yeappp my lil bro .heee umur dia? 1 tahun setengah :)

pink said...

CinoiLavigne : hihi yeahh same with me .kesian diorg kan? huhu

Mr H said...

Huyoohh.. Macam mak orang pun ada dah gaya..

pink said...
This comment has been removed by the author.
pink said...

Anep : ==' siot je kau hahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...