Saturday, July 3, 2010

AL FATIHAH buat mu :'(

waktu aku menulis entry ini ,aku telah kehilangan seorang macik yang aku rapat dan sayang serta yang telah jaga aku dari aku baby lagi :'( Ya Allah ,aku sangat terkejut dan kehilangan sangat .pada 29 Julai 2010 Allah telah menunaikan janji setiap insan di muka bumi ini . kita semua hanya menunggu masa dan janji yang telah kita buat .
Pagi tu mama kejot mcm biasa nak pegi schol kan tapi aku pelik tengok jam pukul 5.15 .eh awal gila kan .then mama cakap cik jah pengsan kat rumah .mama tanya nak pegi sekolah tak ,aku terus geleng cakap tanak nak ikot mama .siap siap semua aku sempat singgah rumah afiq nak bagi kertas mahjong project english kan .hm .

otw pegi rumah cik jah ,dapat call banyak dari nenek ,alang ,semua adik beradik mama lah .then alang call suruh cepat sbb kaki cik jah dah sejuk .hati aku dah sayu sangat sangat .aku diam kat belakang dah beharap ! SANGAT :'(  
Tiba tiba nenek call ckp cik jah dah takde .saat tu aku dah mulai cemas :'( *Ya allah aku menangis terus .
aku tny mama ambulans tak sampai lagi ke ? mama cakap otw then alang call ckp ambulans dah sampai and paramedik dah sahkan .astagfirullahalazim ! aku dah meraung kat belakang .sampai je kat rumah aku teros berlari naik atas then adik nampak aku tros lari kat aku plok ckp umi dah takde :'( 
luluh prasaan aku .luluh .ini lah kali pertama aku kehilangan orang terdekat buat selama lamanya .huhu
aku masuk bilik tgk cik adi husband cik jah ade disamping cik jah :'( terduduk aku kat birai katil .meraung pegang and goyang goyang kan badan cik jah :(
cik jah ,bangun ,bangunnn ! hmm alang tarik aku keluar .
sedih nya hati aku Allah je yang tahu .aku tak percaya .tak dapat terima .aku keluar tgk adik ,duduk sebelh dia lagi lah aku menangis .
aku keluar teros call aziroh .dia angkat aku nangis nangis cerita semua .hmmm

*sdg aku buat entry ne ,air mte aku mnitik :'( teringat kenangan aku dgn cik jah .banyakkk :'(
sape lagi na main ,belai rambut aku ble dtg rumah nenk .?
sape na masak kan maggi kalo aku lapar dkt rumah nenek ?
sape lagi na backup aku kalo kena marah dgn mama ? 
Ya Allah .Astagfirullahalazim .

Aku akan cuba berubah .
dulu cik jah banyak nasihat aku .
aku degil ,suka lawan ckp mama :( 

lepas ne tade sape nak nasihat aku .
lepas ne tade sape na geng penakot lagi 
and lepas ne tade lagi 'fauziah latiff' 
:(( 

waktu jenazah dimandikan .
aku mula dapat terima kenyataan .aku cuba terima kenyataan !
aku tahu aku berdosa kalo terus terusan mcm ne kan ,mungkin roh cik jah pon tak tenang kat sana 
hari ni dah masuk hari kelima cik pergi buat selama lama nya .
aku tido rumah nenek buat masa ne .adek ank cik jah sangat rapat dgn aku .
aku ingat semua yang selama ne cik jah pesan dkt aku.
aku janji akan jaga adik selama aku masih hidup .janji :'(

budah darjah dua kehilangan insan yang paling rapat dan dekat dgn dia 
kehilangan sangat terasa .
Ya Allah aku mohon pada engkau .
kuat kan lah hati adik untuk menempuh hari hari yang bakal mendatang 
lindungi lah dia .
tape dia masih ade abah,and kitorang satu fam  :)
hmm mungkin ne je lah yang aku nak update ,buat mse ne maybe aku punya mood 'kureng' :)
hope aku punya semangat akan datang balik ya ! Hopefully .

*aku harap kan orang tu dapt naik kan semangat aku .hm :(
entah la .dah tak ade mood nak fikir pasal ni .berserah je .

okay peeps ,take care okay .
bye bye 

xo,pink

*semoga roh arwah cik jah tenang di sana .Ameen :(



6 comments:

Afiqah Sahillah said...

saba okay yanggg, al fatihah :(

pink said...

eyqa : i will ,darl :( huhu

SaybeE said...

salam, sist. Al-Fatihah && takziah. sabar je kayy. smu0rg p0n akn lalui 2 jgak. kite yang stil ade pluang nie, d0a kn je laa die kat sne yea. xm0 sdeyh2. =')
tc~

arifadela said...

takziah..
be patient..

ayu said...

takziah mira. bawak bsabar. sdih aku dgr :'( and aku rinduu kau.

pink said...

saybee : huhu yep2 adek .thanks kayy :)

arif : yup2 ! i will .thankss

ayu : yuppp imyt darl :) thankss ya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...