Tuesday, June 15, 2010

Rejab,Addmath project ,kereta ,kawan kawan

Salam and hey hey semua .okay okay hari ni aku tak keluar pegi mana mana pon .cik jah ajak aku pegi pd pon tak na .huhu .mungkin mood tak stabil kot .haha yela selalu pegi mandi mandi ni aku yang pertama .haih .bila la nak okay .hrm .Eh korang dah masuk bulan Rejab tao .tahu tak? bukan nak berlagak aku tahu semua just fyi je .ngee .banyak kelebihan bulan Rejab ni .aku bukan alim sangat kan tapi nak share kelebihan kelebihan bulan Rejab .

baca baca ramai ramai bagi yang Islam :)

Sabda nabi S.A.W : “Sesungguhnya bulan Rejab itu bulan Allah, bulan Syaaban itu bulanku dan bulan Ramadhan bulan umatku.” Bulan Rejab adalah salah satu bulan yang sangat dimuliakan dalam Islam. Pintu rahmat daripada Allah terbuka luas bagi hamba-hambaNya yang inginkan kesejahteraan jiwa dan ketenangan fikiran. Berikut merupakan kelebihan bulan Rejab:
  1. malam awal Rejab mustajab Doanya  
  2. puasa sehari pada bulan Rejab mendapat pahala syurga yang tertinggi (Firdaus).
  3. Puasa 2 hari dilipatgandakan pahalanya
  4. puasa 3 hari mendapat dijadikan parit yang panjang yang menghalang dia ke neraka (panjangnya setahun perjalanan)
  5. puasa 4 hari diafiatkan daripada bala dan daripada penyakit yang besar-besar dan daripada fitnah dajal di hari kiamat
  6. puasa 5 hari aman dari azab kubur
  7. puasa 6 hari keluar dari kubur bercahaya mukanya
  8. puasa 7 hari ditutup daripadanya 7 pintu neraka
  9. puasa 8 hari dibuka baginya 8 pintu syurga
  10. puasa 9 hari keluar dari kuburnya lalu menyeru ‘Lailahaillallah' tidak ditolak dia dari memasuki syurga
  11. puasa 10 hari, Allah jadikan baginya hamparan perhentian di Titian Sirotulmustaqim pada tiap-tiap satu batu.

“Kembalilah kepada Tuhan kamu dengan memohon keampunan dari dosa-dosa kamu dan hindarkanlah perbuatan maksiat dalam bulan mulia iaitu bulan Rejab.” 

ye itu semua copy and paste saja :)
banyak kelebihan bulan rejab ni .pada perempuan perempuan yang tak ganti puasa lagi boleh la ganti puasa bersama sama puasa sunat bulan rejab sekali .banyak kelebihan tao ! :)

okay okay semalam hafeez ajak aku pegi sekolah hari ni sbb nak siap kan aaddmath project .yaw .sangat tension bila tak buat satu ape pon then tadi dah buat sikit and tinggal sikit je .chaiyo Miraa .bersemangat aku tgk bdk bdk class aku buat tadi .haha wekss ade yang curi online .ngeh aku la tuh aite tapi aku buat jugak okay :) 

Thankss hafeez amek aku .hee 1st time nek kete yang dia drive .haha takot aku dia bising bising dah la tade lesen .Wan dgn Iman chill je aku yang agak chuak .haha tapi alangkah best kalu hafeez dah ade lesen then bole meronggeng .ngahaha .gila kau mira sorang gurl .hish hish tak patot .ceh mcm tak biasa lepak dgn diorang .wekss .

okay okay sempat singgah Gerai Goreng Pisang Panas .ngeheh disitu ade unsur 18sx keatas .muahaha .ngengg gila kawan kawan aku semua kata macek jual goreng pisang kat situ punya sangat boom .GILAAAA .hahaha .dah lah aku ni gurl pegi cakap mcm tu .kena sekeh la dgn aku .haih :P

 ni pacek .haha tak lah .ni hafeez .dia takde lesen :P haha 

ini kawan baik yang dah lama tak jumpa .hihi .sayang mumyyy :P auww


Okay muka muka penumpang belakang .ngee . hafeez sibok sibok :P wekss .

Tak lama pon kitorang kat school ,then BALIK .haha .kira masing masing yang blur gila(aku lah) tak tao buat kira dah tao lah .ohh mcm ni buat diep .hee .baru taoo ! *gedik aku :P

ngantoknyaa mata aku .haih .nak tgk sinetron Benci Bilang Cinta ni .muaha LOVE LOVE LOVE Baim Wong .

okay semua .happy happy selalu ye walopon takleh nak happy . hrmm 
ah gedik aku ne .
bye byee

xo,pink











4 comments:

ayu said...

weyhhh. jeles ni. aishhh!! ehh hafeez bwk kereta. pwettt!!

pink said...

Ayu ; hahaha .ha'ah hafeez bwk .terror la jugak diep :P hee

roy@zabri the white said...

woi hafeez tu x de lesen..aku bg tau polis! hahahah

pink said...

zabri :haha bgtao laaa :P wekss

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...